Op zaterdag 21 en 28 mei 2016 waren in Arnhem en Duiven de talentscoutingsdagen. Hier maakten meisjes lichting 2000/2001 kans om geselecteerd te worden voor de Youth (jong-jong oranje)-selectie en de jongens uit 2000/2001 voor de talents-selectie. De deelname aan de Talentscoutingsdagen 2016 is bedoeld voor de talenten die trainen bij een handbalschool en waarvan de technische leiding van de handbalschool inschat dat ze een redelijke kans maken om geselecteerd te worden voor de Youth (jong-jong oranje).

Ondanks dat onze meiden heel goed gepresteerd hebben zijn ze net niet door de selectie heen gekomen, maar worden ze komend seizoen (via het RTC) nauw in de gaten gehouden.

Van onze jongens zijn Nils Idema, Bob Stevens, Rick Tingen en Stefan Meijwes toegelaten tot de Talents-selectie. We willen allen feliciteren met dit resultaat en mogelijke opstap naar de Youth. Timo van Leeuwen kon helaas niet deelnemen aan de talentscoutingsdagen vanwege een blessure. Jason de Vries raakte tijdens de selectiedagen geblesseerd.