Twee speelsters van HandbalSchool Gelre hebben onlangs een uitnodiging gehad voor een tweetal selectietrainingen voor de Oranje Youth (WU17). Op dinsdag 7 en 14 februari mochten zij, Carmen Boschman en Marit Crajé, met een groep van in totaal 15 speelsters en 3 keepsters op Papendal trainen o.l.v. bondscoach Edwin Janssen. Na deze twee trainingen zou er bericht volgen of er mogelijk aansluiting kon zijn bij de huidige Oranje Youth. Twee speelsters (Floor Tutert - Kwiek Raalte en Marit Winkels - D.S.V.D) zijn direct aan de selectie toegevoegd en twee speelsters (Carmen en Marit) en één keepster (Inge van Meurs - Gemini) hebben bericht gehad dat zij in maart (7, 14 en 28) nog een drietal trainingen mogen volgen, dit keer samen met de huidige selectie. Eind maart krijgen ze dan te horen of ze al dan niet definitief aan de nationale youth selectie worden toegevoegd.

2017 02 21 14.03.18

Carmen Boschman komt van oorsprong van F.B.C. Aerdt en is op haar 11e begonnen bij de handbalschool. Inmiddels speelt ze al weer drie jaar bij AHV Swift (nu AES) in Arnhem. De eerste twee jaren in de jeugddivisie dames B en dit jaar in de Dames 1 selectie.

Marit Crajé is haar handbalcarrière gestart bij HV Angeren en op haar 10e begonnen bij de handbalschool. Ook zij speelt inmiddels al drie jaar bij AHV Swift (en dus nu AES) in Arnhem. De eerste twee jaren ook in de jeugddivisie dames B en dit jaar in de jeugddivisie dames A. Tevens sluit zij ook veelal aan bij de Dames 1 selectie.

Wij zijn als handbalschool uiteraard trots op de resultaten die beide dames tot nu toe al hebben bereikt en we wensen ze uiteraard heel veel succes in maart!