Amber Krifa in actie. Foto: Walter Veerman
De handbalsters van Gelre Oud hebben zich in Geleen niet weten te kwalificeren voor de HTF. Handbalschool Graaf Huyn bleek veel te sterk en won met de veelzeggende cijfers: 38-12
Dat de Limburgers over veel kwaliteit beschikte was vooraf duidelijk. De kern van dit team was immers vorig seizoen met de Limburgse afdelingsselectie Nederlands kampioen geworden. Bij de toch al smalle selectie van Gelre ontbrak de zieke Frenky Budding. Daarentegen was het positief te noemen dat Karlijn Geurds en Fleur Wienholts hersteld waren van een langdurige blessure.

Vanaf het beginsignaal wist Gelre niet wat het haar overkwam. Binnen 3 minuten stond een 4-0 achterstand op het scorebord en was de wedstrijd feitelijk al gespeeld. Gelre deed wat het moest doen, maar het machtsvertoon van Graaf Huyn was groot. Via een ruststand van 20-5 werd de eindstand van 38-12 bereikt. Graaf Huyn lijkt op basis van het vertoonde spel een serieuze kanshebber voor de HTF titel. Gelre wenst haar tegenstander dan ook veel succes.