Sinds 2012 zijn er als nieuwste onderdeel van de kennisbank maar liefst tachtig trainingskaarten toegevoegd om de conditionele elementen van de B-jeugd te trainen. Het is een hoop stof dus het wordt aangeraden om eerst de bijbehorende documenten goed te bestuderen maar het is zeker dat alle trainers hiermee zeer geholpen zijn.

De trainingskaarten zijn gemaakt door een drietal CIOS-studenten als eindopdracht voor hun keuzevak Conditietrainer B. Bij het maken zijn de studenten geholpen door de staf van de Handbalschool Gelre.
Een aantal trainingskaarten worden zelfs visueel ondersteund door een filmpje.

Met deze tachtig trainingskaarten kunt u een seizoen lang elke week twee keer 20 minuten conditietraining doen met uw B-jeugd. Veel succes ermee.    


Trainingskaarten Bijlage

 

 Hieronder volgt het naslagwerk van de bijscholing handbalconditie die op 30 juni 2011 op het CIOS Arnhem heeft plaatsgevonden. Deze documenten zijn de basis voor de trainingskaarten die hierboven staan en geven de trainer veel informatie over de periodisering van de conditionele elementen. 

Eindpresentatie handbalconditie

Verklarende woordenlijst

Ideale lijn conditionele elementen breedtesport

Ideale lijn conditionele elementen topsport

Tips en tools t.a.v. conditietraining

Hieronder treft u diverse handbalspelen aan. Deze zijn bedoeld om trainers van verenigingen nieuwe idee├źn te geven voor hun trainingen.

Spel 1: Ballenrace

Spel 2: Driekastenspel

Spel 3: Estafette

Spel 4: Overloopbal

Spel 5: Stuitbal

Spel 6: Handbal met centraal doel

Spel 7: Kaatsenballen

Spel 8: Verkeersspel

Spel 9: Tippers tegen werpers

Spel 10: Tikrugby