Maandag 23 maart j.l  speelde het ’jongens oud’ team van handbalschool Gelre tegen het fysiek sterkere heren A team van Achilles een oefenwedstrijd van 3 x 25 minuten in sporthal Valkenhuizen. 

Gelre startte de wedstrijd met de opdracht om –zoals getraind- tempo handbal te spelen. Daarbij lag het accent op een snelle eerste- en tweede fase, snel midden uit en een offensieve 5:1 dekking gericht op het onderscheppen van de bal of het forceren van een lange breedte pass. 

Achilles had  aanzienlijk moeite met de offensieve middenman van Gelre en ook met de snelle omschakeling. Gelre had verdedigend soms moeite het middenveld goed  sluitend te houden. Het fysiek sterkere Achilles scoorde veelal vanuit een vierde fase aanval  tijdens de eerst twee helften, terwijl Gelre zich – met name de eerste en derde helft- aan de opdracht van tempo handbal kon houden. 

Met soms veel risico in de dekking kon Gelre door het onderscheppen van de bal ruimschoots profiteren. Gelre zal zich mede naar aanleiding van dit oefenprogramma blijven richten op het uitbreiden van het ”tempo-handbal”. Ook blijft de aandacht gericht op het voorkomen van persoonlijke technische fouten en tactische keuzes tijdens het spelen van tempohandbal.  De oefenwedstrijd was vanuit verdedigend oogpunt gezien  erg nuttig en leverde voor de trainers een goed inzicht op een aantal aandachts- en verbeter punten op. Procesmatig was het een goede wedstrijd, cijfermatig won Gelre met respectievelijk 18- 13, 12-11 en 17-13